Suomen poliisin Gumball-sakkorysä ei tuota mitään?

gumball_2013

Rikkaiden Gumball 3000 -ralli kulkee tänään Suomen läpi matkalla Ruotsista Venäjälle. Poliisi antoi Turun ja Helsingin välillä useita ajokieltoja ja samalla kirjoitettiin miljonääreille jättisakkoja 200 km/h moottoritienopeuksista.

Vauraat kilpailijat ovat varautuneet sakkojen hoitamiseen ja tarjoutuneet maksamaan sakot heti pois, mutta Suomen poliisi ei suostu ottamaan tarjottua rahaa vastaan. Näin sakot jää todennäköisesti kokonaan maksamatta, kun ajokielto päättyy Suomen rajalla eikä sakotettavalla ole aikomusta palata Suomeen.

Poliisin tutkinnanjohtaja Harri Savolainen kommentoi asiaa Yle Uutisille näin:

- Tässä tapauksessa lakia rikkonut lähtee maasta ja saa aikanaan tiedon oikeuskäsittelyn ajankohdasta. Näistä tänään kiinni jääneistä tuskin kukaan ilmestyy tänne oikeudenkäyntiin.

- Sakkojen maksaminen heti olisi voinut olla parempi ratkaisu, sillä nyt valtio tulee menettämään paljon rahaa. Sanotaan, että jos parikymmentä miljardööriä jäi kiinni aamupäivän aikana, kyllä sieltä yhden miljoonan olisi valtion kassaan saanut, mutta nyt sille voi melkein sanoa, että bye bye.

Aamupäivän sakkorysän jälkeen Poliisi on päättänyt saattaa autokunnan Vaalimaalle rajalle asti. Sekään ei taida olla ihan halpaa huvia, mutta onneksi jo huomenna on normipäivä rahattomien mopopoikien sakottamisen parissa.

Lähde: Yle

Gumball 3000

Gumball 3000 on vuosittainen 3 000 mailin (noin 5 000 kilometrin) pituinen rikkaiden suosima autokisa, jonka reitti kulkee yleisillä teillä läpi useiden maiden ja maanosien. Suomalainen miljonääri Jussi Salonoja osallistui kilpailuun vuonna 2007. Vuosina 2011, 2012 ja 2013 Duudsonit ovat olleet mukana Gumballissa. Vuonna 2013 Duudsonien lisäksi myös Rähinä Records -artistit Elastinen, Timo Pieni Huijaus ja Uniikki ovat mukana autonaan Porsche Panamera.

Lähde: Wikipedia

Aihe(et): Yleinen Avainsanat: . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.
2 kommenttia
E30IX 20.7.2013 10:08
Ja moni suomalainen luulee että tästä tulee hyvät raha suomelle
Benzamaluv 10.10.2015 08:51
Where can I find more information about the content on this channel for some.