Nastarenkaiden vaihtamisella ei kiirettä – Poliisi lupaa olla sakottamatta

mondeo_talvirengas_vanne_2012

Autoilijoiden ei tarvitse pelätä sakkoja, vaikka nastarenkaat ovat alla vielä reippaasti pääsiäisen jälkeen.

Lain mukaan nastarenkaat pitää vaihtaa pois viimeistään viikko toisen pääsiäispäivän jälkeen. Päivämäärä on tänä vuonna 8. huhtikuuta. Kelit ovat koko Suomessa vielä kuitenkin niin talviset, että nastoja tarvitaan vielä. Poliisi lupaakin olla sakottamatta, vaikka törmäisi nastoihin vielä vaihtoajan jälkeen.

– Tervettä maalaisjärkeä kannattaa käyttää. Pääsiäiseksi on luvattu monin paikoin yöpakkasia, ja tiet ovat vielä jäässä, joten mitään kiirettä renkaiden vaihtoon ei ole, sanoo ylikonstaapeli Jouko Kilpi liikkuvasta poliisista.

Etelässä on pääsiäisenä luvassa yöpakkasta kymmenisen astetta ja pohjoisessa jopa lähemmäksi 20 astetta. Vasta, kun lämpimistä keleistä on saatu nauttia useita viikkoja, poliisi alkaa kiinnittää nastoihin huomiota.

Kesärenkaat kannattaa vaihtaa alle jo nyt vain, jos tietää ajavansa vain kaupunkien isoilla teillä.

– Jos tietää ajavansa vain päivisin kuivilla teillä, kesärenkaat voi vaihtaa. Muuten kannattaa vielä odottaa yöpakkasten hellittämistä, neuvoo vähittäiskaupan johtaja Juha Mustakangas Vianorilta.

Katso kymmenen vuorokauden sääennuste Motot.netistä

Aihe(et): Yleinen Avainsanat: . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.