Katso formulat ilmaiseksi netistä


Näin katsot Formula 1 lähetykset ilmaiseksi ja suorana lähetyksenä netissä

F1 lähetykset näytetään Suomen televisiolähetyksinä suorana vain maksullisella MTV3 MAX kanavalla. MTV3 lähettää formulat pääkanavallaan ilmaisena jälkilähetyksenä. Jos kuitenkin haluat nähdä kisat livenä ilmaiseksi, jää vaihtoehdoksi netti ja satelliittikanavat.

Satelliitilla näet formulat salaamattomana lähetyksenä saksalaisen RTL:n kanavalla, Astra 19.2E. Kiitos vinkistä Pertulle!

Eteläisimmässä Suomessa vaihtoehtona on myös Viron TV 3. Sivuston käyttäjän vinkin perusteella TV 3 näkyy pääkaupunkiseudulla jopa antennia kääntämättä. Kiitos vinkistä Timolle!

Vertaisverkko-ohjelmalla

Kenties yleisin tapa on katsoa formulat P2P-streamina SopCast tai TVU Player -ohjelmilla. Näiden ongelmana on usein matala resoluutio yhdistettynä korkeaan pakkaustasoon, jonka seurauksena kuva on luokattoman huonoa bittimössöä. Lisäksi kuvan nykiminen on yleistä, varsinkin silloin kun katsojia on paljon. Mikäli kuitenkin haluat kokeilla näitä ohjelmia, tässä formulalähetyksiä tekeviä kanavia joita saatat kyseisten ohjelmien valikoimista löytää:

  • Wheels TV
  • Star Sports (ESPN)
  • Speed TV
  • RTL (Saksa)
  • Rai Uno (Italia)
  • CCTV 5 (Kiina)
  • ...kerro palautefoorumilla mikäli tiedät muita!

Nettisivuun upotettuna videona

Paremmaksi vaihtoehdoksi ovat osoittautuneet netin maksuttomat sivustot, jotka tarjoavat nettisivuun upotettua streamia korkeammalla bittivirralla. Laatu on kuitenkin vaihtelevaa, joten ei välttämättä kannata tyytyä heti ensimmäiseen kokeiluun. Listaamme tällä sivulla formulalähetyksiä ilmaiseksi tarjoavia sivustoja formulakauden edetessä.

Muista myös MTV3 live-tulosseuranta

© Sami Tiilikainen / STi Design     sami(ät)moottorit.net